انبار و اهمیت آن برای شرکت ها

انبار و اهمیت آن

در دنیای امروز انبار و خدمات مبتنی بر آن نقش غیر قابل انکاری در خدمت به سازمان ها و صنایع مختلف ایفا می نماید. نیاز به سهولت دسترسی به بخشهای مختلف کالاها و خدمات، و سازماندهی نمودن سیستم های قفسه بندی انبار و نگهداری کالاها در راستای ایجاد فرآیندها در صنایع و سازمان ها ایجاد نموده است.

انتخاب نوع قفسه بندی انبار:

وقتی صحبت از انبار می شود، قفسه بندی نیز به عنوان شاخص ترین موضوع و عضوی جدا نشدنی از این مبحث یاد می شود.

تحلیل های مختلف این مطلب را روشن می نماید که انتخاب مناسب نوع قفسه بندی در فضاهای مورد نیاز مسائل و مشکلات بسیار زیادی را در سیستم های انبارش مرتفع نموده است.

جهت آشنایی بهتر با انتخاب نوع قفسه بندی به قسمت مقالات و محصولات شرکت قفسه سازان جهان دژ مراجعه فرمایید:

سیستم های قفسه بندی ثابت:

قفسه بندی پالت راک

قفسه بندی راک کفپوشدار سنگین (بالکی راک)

قفسه بندی کفپوشدار سبک (لانگ اسپن)

قفسه بندی مشبک پیچ و مهره ای

قفسه بندی درایوین (خودراهرو)

قفسه بندی کانتی لور (بازویی)

قفسه فروشگاهی (سوپر مارکتی)

سیستم های قفسه بندی متحرک:

قفسه بایگانی متحرک

سازه های فلزی پیش ساخته:

بالکن بندی قفسه راک

نیم طبقه مزنین

سیستم های انبار:

یک سیستم انبار منظم و برنامه ریزی شده از لحاظ بهره وری در زمان و هزینه می تواند کمک زیادی به مجموعه ها جهت ساماندهی امور انجام بخشد.

یکی از مولفه های مهم در سیستم ها، تعمير و نگهداري ماشین‌ آلات و استفاده بهینه از آنهاست که نقش مهمي را در گردش کالاهای موجود ايفا می نمايد، بطوريكه نقش آن در همه بخش های تجارت نیز غیرقابل‌انکار است.

عوامل مختلف در سازماندهی انبار:

به دلیل اینکه ارزش ريالي موجودی‌های انبارش کالا و مواد در صنايع گوناگون، متفاوت است و عوامل مختلفي در ميزان نگهداري موجودي واحدهاي صنعتي یا تجاري مؤثرند. مانند روش توليد ، دوره توليد ، ميزان به‌کارگیری ماشین‌آلات ، نوع محصول ساخته‌شده ، بازار مصرف ، نوع مواد اوليه مورداحتیاج ، نوسانات ارزي و قيمت در بازارهاي جهاني ، وضعيت واحد صنعتي در كل صنعت كشور و جهان و سایر موارد، سیستم‌های تداركات و سفارش‌ واحدهاي توليدی مبتنی بر این پارامترها نیز در سازماندهی و تشکیل انبار تاثیرگذار هستند.

دلایل اهمیت انبار:

شایان ذکر است که انبار به دلايل متفاوتي براي سازمان ها و مراكز تجاري –صنعتي از اهميت خاصي برخوردار می‌باشد كه اهم آن‌ها عبارت‌اند از:

1. ارزش بالاي سرمايه در گردش شركت كه به‌صورت كالا نگهداري می‌شود . مثل مواد اولیه یا محصول تولیدی و یا محصول نهایی.

2. ارتباط مداوم و تنگاتنگ بخش انبار با بخش‌هایی نظير توليد يا تعمير و نگهداري و وقفه در توليد به علت تامین و نگهداری کالاها.

3. ارتباط نزديك با بخش برنامه‌ریزی مواد بايد به نحوي باشد كه ضربه‌های حاصله در اثر كمبود محصول يا مواد را خنثي كند و حكم ضربه‌گیر را در زمان داشته باشد .
انبارها را از دو جهت می‌توان موردبررسی قرارداد : يكي ازلحاظ فيزيكي نظير محل، نوع قفسه‌بندی‌ انبار، محل کالاها، نور، ايمني، وسايل حفاظت كالاها و وسايل حمل‌ونقل و موارد ديگر سيستم اطلاعاتي انبار كه به طرح و گردش فرم‌ها، به‌نحوی‌که اطلاعات به بخش‌های مختلف كارخانه يا مؤسسه به‌موقع و به مقدار لازم برسد و به کنترل‌های لازم در رابطه با كالاها بحث می‌نماید.

اهداف و کاربرد انبارها:

هدف از تشكيل و ايجاد انبارها ، تأمین و نگهداري كالاهاي موردنیاز سازمان در زمان مناسب و انبارداری نيز برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، هماهنگي، هدايت و كنترل عمليات است.

در یک نگاه کلی می توان ضعف و قوت یک سازمان را در سیستم انبار آن سازمان بررسی و تحلیل نمود، چرا که به تعبیر بسیاری از کارشناسان این فضا قلب تپنده سازمانها و شرکت ها هستند.

جهت ارائه راهکارهای اولیه و یا نهایی مربوط به طراحی قفسه بندی انبار، می توانید با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.

منبع: http://en.jahandozh.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *